Grange House / Alberich-Rodríguez Arquitectos

0

Grange House / Alberich-Rodríguez Arquitectos

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)+ 44


  • Zoned Area of ​​this architectural project Zoned:
    1873 sq. Ft.

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2021


  • Photographs Photographs: Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: AutoDesk, BANDALUX, Chaos group, Cortizo, India, Pladur, SANTO, Stuv, Adobe Systems Incorporated, Bossini Cristina, From Tarima, Drink, Robert McNeel & Associates

  • Principal architects:

    Carlos Alberich, Emilio Rodriguez


© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Text description provided by the architects. This “barn” (future studio) constitutes the first phase of a project which will be completed with the annex construction of the main house. The large lot will also include a railway car converted into a guest bedroom.

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
Ground floor Plan
Ground floor Plan
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

The final geometric shape of this shed is the result of previous studies on some archetypal typological variants of barns, constructions historically designed for storage used in rural areas, and its new interpretation as a contemporary domestic-industrial space. Finally, the solution of a compact volume with a rectangular plan with a gable roof in its longitudinal direction is adopted.

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

The required program is spread over two floors. The ground floor houses the entrance hall, toilets, storage space and a large room for a dining room where the kitchen is integrated. This room communicates with covered outdoor spaces which have a continuity with a raised terrace on the ground which surrounds three of the four facades of the house. Two bedrooms, a generous bathroom and a large terrace have been provided on the upper floor. The distribution and size of the projected openings, as well as the use of sliding partitions, allow the visual and physical connection of the rooms, the bathroom and the terrace, and the enjoyment of the panoramic view of the surrounding landscape.

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
Plan - 1st floor
Plan – 1st floor
Article 2-2
Article 2-2
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Faced with the aggressive climate of the Sierra de Guadarrama, it was decided to protect all the interstices of the north, east and west facades with shutters of the same finish as the outer envelope (mini-wave sheet). On its south face, behind the protection of a narthex, a curtain wall photographs the landscape and stands as a silent witness to the passage of time and the seasons.

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)

Metal columns and reinforced concrete slabs structurally solve the building. The brick enclosure and concrete slabs are covered on the outside with rock wool and a miniature aluminum foil lacquered in an anthracite color. The exterior terrace finished in synthetic wood rests on a light metal structure.

© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)
© Imagen Subliminal (Miguel de Guzmán + Rocío Romero)



Source link

Share.

Leave A Reply